sâmbătă, 16 ianuarie 2016

SUPA CREMA DE CIUPERCI CU PARMEZAN

O supa foarte cremoasa care ste innobilata de parmezan :
-ciuperci 600-700 gr
-ceapa-3buc
-smantana pentru gatit 200ml
-lapte dulce 250-400 ml-in functie de cat de groasa va palce
-supa de carne 500ml
-sare dupa gust
-eventual piper alb -daca va place
-ulei pentru calit ceapa si ciupercile
-un cartof fiert

se serveste alaturi de
-cateva crutoane
-fasii de parmezan



Reteta este foarte simpla.Se caleste putin ceapa ,iar cand aceasta devine usor sticloasa  se adauga ciupercile tocate .Se lasa sa se caleasca si ele usor la foc mediu.Se adauga supa de pui si se lasa sa clocteasca 10min.Se adauga cartoful fiert,sarea (eventual piperul)si smantana pentru gatit.Dupa cateva clocote se ia dupa foc si se blenduieste.Se adauga laptele fiert in functie de preferinta fiecaruia(mai subtire sau mai cremoasa)Se servete impreuna cu fasii de parmezan si crutoane

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu