marți, 14 iulie 2015

LAPTE DE PASARE

INGREDIENTE:
-6 oua 
-250 gr de zahar
-1l lapte dulce
-un praf de sare
-in vf cutit creme tartar

Se pune pe foc laptele iar intre timp se amesteca galbenusurile cu 100 gr zahar.Cand sunt frecate bine se adauga peste lapte si se amesteca incontinuu pana se formeaza o crema fina(atentie pe foc foarte mic)
Albusurile se bat spuma pana se fac un fel de bezea -adauganduse treptat zaharul si praful de sare,cand se intaresc se adauga vf de cutit de tartar sa devina sticloase.

Cand crema  de galbenusuri s-a legat se stinge focul si se adauga cu lingura bulgarasi de bezea si  se lasa acoperiti in acei aburi practic pentru a se gatii si bezeaua.
Cand s-a racorit crema se pune la frigider.
Super buna si racoritoare-cu putine ingrediente

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu